Ukusne polpete od kuhanog krumpira, feta sira i još ponečeg, zaista su ugodno kulinarsko iznenađenje.
Za pripremu će vam trebati oko sat vremena, pišu Fini recepti.
Sastojci za 4 osobe:
500 g krumpira
120 g feta sira
3 mlada luka
2 žlice sjeckanog peršina
1 jaje
100 g krušnih mrvica
100 g glatkog brašna
ulje
sol
papar
Priprema:
Krumpir skuhamo u slanoj vodi i ogulimo ga, jaja umutimo, a bijeli dio mladog luka nasjeckamo.
U zdjelu stavimo oguljeni krumpir, dodamo kocke feta sira, nasjeckani mladi luk, umućena jaja, sjeckani peršin, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, i vilicom izradimo jednoličnu smjesu.
Dlanove ruku navlažimo vodom i njima oblikujemo kuglice veličine oraha, potom ih malo spljoštimo, uvaljamo ih u brašno i stavimo pržiti u duboko ulje do zlatno žute boje.
Nakon 4-5 minuta prženja izvadimo ih na kuhinjski papir, da im upije višak masnoće i možemo ih poslužiti.
Komentari (2)
Hi everyone!