Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:04 pm

HEDONIZAM U SRCU HERCEGOVINE: Uz huk rijeke Lištice uživajte u ugođaju i okusima

Piše P. I.

Voda je izvor života, a hedonizam uživanje u životu ne zakidajući ni najmanji dio tog užitka. Na samo sat vremena lagane vožnje od prepune, vrele Makarske rivijere, u slikovitom i povijesnom Širokom Brijegu, na izvoru rijeke Lištice smjesti se restoran Vrelo Borak.

Još od daleke 1966 restoran Vrelo Borak spaja prirodu i postaje mjesto istinskog gastronomskog užitka. Kako godine idu tako ovo čarobno mjesto postaje simbol dobre hrane i nevjerojatnih odnosa cijene i kvalitete. Kako vrijeme odmiče tako se vrijedni kuhari restorana privikava na nove gastronomske trendove ne zanemarujući ni jednog trenutka ono najvažnije, kuhinju svog kraja, najbolje što nudi Hercegovina.

Dok lagano pada sumrak, dok slušate huk Lištice kako suklja iz kamena živca, polako grickate hercegovačke uštipke uz sir iz mišine, čekajući da chef završi vaš steak na žaru od goveda koje je još jučer trčalo i jelo travu negdje kod Blidinja ili na Livanjskom ili Duvanjskom polju. Čekate lubina koji je još jutros plivao u Jadranskom moru, pijuckajući najbolja vina što ih zemlja Hercegovina dade. Polako sve oko vas se pretvara u neki nadvremenski prostor u kojem vi lebdite uneseni u užitak koji ispunjava vaše tijelo.

Osoblje restorana jednostavno leti oko vas, gleda da vam ništa ne nedostaje pazeći pri tom da vam u ni jednom trenutku ne pokvari osjećaj blaženstva u koje ste se utopili. Ne vrelo Borak nije jedan običan restoran, on je hram hedonizma, kraljevstvo užitka, spoj izvora života i blagostanje. Jednostavno, Vrelo Borak je mjesto koje vas tjera na povratak, na užitku u smiraja i povratku sreće koju ste negdje izgubili.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)