Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:25 am

Ok Ribola Kaštela s jednim od najvećih odbojkaških klubova u SAD-u organizira ljetni kamp, evo detalja suradnje

Piše A. A.

Odbojkaški klub ‘Ribola Kaštela’ dogovorio je dugoročnu suradnju s jednim od najvećih američkih klubova – Denver Juniors VC iz Colorada. Tako će od iduće godine u lipnju u Kaštelima zajedno organizirati odbojkaški kamp.

‘Smatram da je ovaj dogovor, odnosno ovaj kamp sjajna promocija za naš klub i za naš grad. Radi se o privatnom klubu iz Denvera koji okuplja ogroman broj djece te treneru koji je jako poznat po svom radu u Americi, a njegova škola na velikom je glasu. On nas je prepoznao kao dobrog suradnika i partnera za unaprijediti svoje znanje i za razmjenu iskustva. Stvarno smo sretni zbog toga i nadam se da će ta suradnja biti dugoročna. Za sada je dogovoren ljetni kamp djece iz Denvera za sljedeće četiri godine, s tim da će se svake godine povećavati broj polaznika, ovisno o našim sposobnostima i infrastrukturi, a onda je plan da i naša djeca odu u kamp u Denver’, kazao je trener Ivan Rančić

Vlasnik je Denver Juniorsa Anil Dervišević koji je, nakon igračke karijere u Njemačkoj, ’99 otišao u SAD, gdje je postao jedan od najboljih odbojkaških trenera.

‘Vlasnik sam Denver Juniorsa, to je trenutno najveći klub Colorada, u top 10 SAD-a. U direktom je natjecanju USA Volleyball 18 ekipa, uz još tri ekipe van tog natjecanja; to je ogroman pogon. Ove godine otvaramo još jednu dvoranu, pa ćemo imati dvije dvorane sa 16 terena i u novoj sezoni očekujemo da ćemo imati 30 ekipa koje će se natjecati u USA Volleyballu’, naveo je. 

Dvije do tri te ekipe iz Denvera dogodine će doći u Kaštela u jedinstveni odbojkaški kamp, prvi takvog tipa na ovim prostorima. OK Ribola Kaštela odabran je kao domaćin zbog vrsnih trenera koji unatoč skromnim uvjetima rada stvaraju vrhunske igrače svjetskog ranga. 

‘Zamišljamo kamp od nekih deset dana u kojem će se trenirati jednom do dva puta dnevno, a predviđeni su i izleti na Plitvice, Krku i druge destinacije kako bi se polaznici upoznali s ovim krajem, što bi mnogo značilo za promociju Kaštela, Splita i Hrvatske. Družit će se s vršnjacima s ovih prostora, razmijeniti iskustva, zajedno trenirati i usavršavati uz vrhunske trenere kluba domaćina’, zaključio je Dervišević.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)