Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:05 pm

RECEPT Piletina iz woka na slatko kiseli način

Piše M.K.

Finom receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način.

Piletinu mariniramo, zatim ju pržimo, potom oplemenimo slatko-kiselim umakom te spremimo na sigurno u naše trbuščiće i ciklus je gotov, stoga ga moramo ponoviti!

Sastojci:

pileća prsa, 500 g 

svježa zelena paprika, 1

luk, 1 glavica

kompot od ananasa, 100 g ocijeđenog

rižin ocat, 80 ml

šećer, 4 žlice

sojin umak, 40 ml

kečap, 100 ml

đumbir, 20 g

sezamovo ulje, 1 žličica

češnjak, 1 režanj

mladi luk, 1ulje

sol

bijeli papar

Upute:

Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke.

Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.

U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi.

Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana.

Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša.

Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre.

Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)