Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
2:46 pm

POSJETILI SMO NOVI HOTEL U SPLITU Radit će cijele godine, a zaposlenje u njemu pronašlo je više od 100 ljudi

Split je dobio najviši neboder, a u njemu novi hotel  AC Hotels by Marriott kojim nas je proveo Ozren Kovačević, direktor prodaje i marketinga. Danas im je prvi dan, popodne stižu prvi gosti. 

‘Otvaramo usred sezone i pozitivno gledamo prema budućnosti. Ovo je jedinstven projekt, dio zgrade su korporativni uredi koje većinom zauzimaju poznate i renomirane IT kompanije sa sjedištem u Splitu, a dio je poslovni hotel koji se sastoji od 27 etaža’, kaže Kovačević dok nam pokazuje ukusno uređeni interijer. 

Bar i restoran imaju romanizirane nazive splitskih kvartova Kman i Lovret. Kuhaju se prve kave, spremaju prvi obroci. Zaposlenici su puni elana, sve je spremno za prihvat prvih gostiju. 

‘Ovaj hotel nije sezonski, zaposlili smo više od 100 djelatnika koji će raditi cijelu godinu. Imamo i dobar kapacitet kongresnog centra s pet modularnih dvorana. Dobro smo pozicionirani i za korporativne klijente. Kategorizirani smo s četiri zvjezdice i možemo primiti sve vrste klijenata. 

U ljetnim mjesecima željno očekujemo goste koji dolaze na odmor. Blizu smo središta grada, dobri smo i kao city hotel, a kako smo dio velikog lanca Marriott Internationala, tip smo hotela koji nudi skoro sve kao hoteli s pet zvjezdica. Pri tom smo konkurentni cijenom i uslugama. 

Vrlo smo sretni i zadovoljni što danas očekujemo prve goste, u kolovozu planiramo imati više od polovice kapaciteta zauzetih, pozitivno gledamo i prema rujnu i listopadu’, kaže Kovačević. 

Bar i restoran imaju terasu prema sjeveru, pogled na industrijsku zonu zaklanja bujna vegetacija. Dizajn hotela je moderan, minimalistički. Materijali su drveni, a fasada staklena, što znači puno posla za perače prozora. 

‘Čim pranje završi, odmah počinje novo’, kaže direktor prodaje i marketinga hotela. 

Dizalima treba 40-ak sekundi da stignu od prizemlja do najvišeg kata.

‘Mogu i brže, ali moramo respektirati naše goste. Zanimljivost je da nema 13. kata, ni sobe s brojem 13. Osamdeseto posto Marriott hotela izbjegava broj 13. Ispod hotela se nalazi pet etaža, a po katu imamo oko 20-ak soba. Zadnji kat ima apartmane u kojima ima više prostora. Kako smo smješteni na poluotoku, sve sobe imaju pogled na more’, kaže Kovačević. 

Pokazao nam je premium corner sobu od tridesetak kvadrata na 25. katu. Pogled je uistinu impresivan, Split se vidi kao na dlanu iz dosad neviđene perspektive. 

Cijena noćenja u hotelu s doručkom starta od 250 eura. 

Tijekom obilaska sreli smo i investitora Josipa Komara

‘Sretni smo i veseli, ovo je naš dugogodišnji san. Priveli smo cijelu priču kraju, očekujemo prve goste. Nadam se da će ovo biti dodatna vrijednost za Split i da će gosti biti zadovoljni’, kazao nam je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)