Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:45 pm

Poljski policajci u Makarskoj spasili muškarca od utapanja, bili su izvan službe

Piše A. A.

Jučer, 18. srpnja 2023., u jutarnjim satima, poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz koji rade u Policijskoj postaji Makarska bili su izvan službe na plaži kada su u jednom trenutku čuli da iz mora netko doziva u pomoć. 

Uočili su dvije osobe – muškarca i ženu. Izgledalo je kao da se utapaju pa su odmah od gostiju na plaži uzeli sup dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila zajedno s njim pokušavala mu je pomoći i dovest ga do obale, ali nije uspijevala radi čega je zazivala pomoć. Policijski službenici su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i na taj način spriječili moguću nesreću. U hotelu ga je pregledao liječnik, nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

Budući da su poljski policijski službenici u poslijepodnevnim satima na području Makarske radili i obilazili centar grada, susreli su se s muškarcem koji ih je prepoznao i tek tada je saznao da se radi o policijskim službenicima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj.  Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz zadovoljni su što i na ovaj način tijekom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)