Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:49 pm

POVIJESNI PRIZORI Donosimo video sa spektakularne ceremonije otvaranja EUSA futsal prvenstva 2023.

Piše A. A.

U suton splitske ljetne večeri, s preko 700 mladih i nasmijanih lica studenata sportaša, u srijedu je svečano otvoreno 13. Europsko sveučilišno futsal prvenstvo.  

‘Da sve bude u studentskom tonu, spektakularna ceremonija održana je na Trgu ispred Studentskog doma ‘dr. Franjo Tuđman’ na Kampusu. Uz vrelo događanja u centru Splita, ova manifestacija dokaz je i da drugi dijelovi grada žive svoje najbolje dane u srcu turističke  sezone. Okupljeno mnoštvo, predstavnici javnog života grada Splita i Republike Hrvatske, brojni volonteri i slučajni prolaznici, dali su nagovijestiti da će Split narednih osam dana disati  snagom i motivacijom preko 500 sveučilišnih futsalerki i futsalera, željnih za najviša odličja’, istaknuli su iz organizacije. 

Pred 19 muških i 12 ženskih ekipa neiscrpni su dvoboji i točno 100 utakmica koje će odigrati na dobro poznatim terenima kultnih dvorana na Gripama i na Poljudu. Ovo je prvenstvo više od ‘običnog’ natjecanja, a to potvrđuju i uzvanici koji su nesebično podržali ovaj događaj. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici javnog, akademskog i sportskog života: saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade RH Ante Bačić, gradonačelnik Splita Ivica Puljakzamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, ali i brojni drugi uvaženi gosti. 

Da su sveučilišna natjecanja sve popularnija te da su postala sinonim uspješnica, potvrđuje i Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i dopredsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA). 

‘Kad gledam ovoliko mladih i radosnih ljudi koje je ponovno okupio Split, iznimno sam sretan i ponosan, ovo je povijesna slika. Moram  uputiti pohvalu organizacijskom odboru, ali i svim ekipama koje su još jednom potvrdile prestiž studentskog sporta i oplemenile ovo natjecanje. Srce studenata s 27 sveučilišta kucat će u Splitu koji će u sljedećih nekoliko dana živjeti u ritmu futsala. Vjerujem da ćemo ponuditi još  jedno novo, drugačije i nezaboravno iskustvo svim sudionicima te želim puno sreće svim ekipama’, zaključio je Pavletić.

Od domaćih ekipa, studenti zagrebačkog Sveučilišta i Veleučilišta Bernays prvi dan prvenstva zaključili su s dvije pobjede, dok će svoju prvu utakmicu momčad Sveučilišta u Splitu odigrati danas na Gripama s početkom u 17 sati. Ulaz u dvorane je besplatan, Split je ‘gladan’ medalja i novih uspjeha, a poziv na Gripe ne odbija se. 

Organizatori iz UniSport Teama su i ovaj put utkali čistu emociju i dali dušu ovom najvećem sportskom događaju splitske turističke sezone. Kako neprestano pobjeđuju vlastite granice, isto vjeruju i za domaću ekipu. 

Ako vam Gripe i Poljud danas nisu usput, izvedbe najboljih sveučilišnih futsalerki i futsalera možete pratiti uživo na YouTube kanalu Unisport TVStudentski futsal vlada Splitom, budite i vi dio ove priče, poručuju. 


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)