Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:35 pm

FOTO/VIDEO Momčad Sveučilišta u Splitu uvjerljivom pobjedom otvorila nastup na Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu

Momčad Sveučilišta u Splitu otvorila je sjajnom igrom svoj nastup na 13. Europskom sveučilišnom prvenstvu. Pred domaćom publikom na Gripama svladali su finsku ekipu Lappeenranta-Lahti University of Technology rezultatom 5:0. Prvo poluvrijeme postigli su četiri pogotka, dok su konačni rezultat postavili u drugom dijelu utakmice. Izbornik Duško Martinac, ikona futsala, kapetan Vrgorca i pomoćnik izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije, nije krio zadovoljstvo pobjedom svoje ekipe.

– Mislim da smo dobro krenuli u turnir, pokazali smo zavidnu razinu želje koju bi svaki domaćin trebao pokazati. Na vrijeme smo poveli pa smo usmjerili utakmicu u našem smjeru, mislim da je to bilo ključno u ovoj utakmici. Drugo poluvrijeme je ritam pao, ali smo kontrolirali utakmicu. Svi igrači su bili na terenu i to je odlična stvar – kazao je Martinac dodavši da je kratak put od euforije do depresije.

– Trebamo ići utakmicu po utakmicu, sutra je nova utakmica i novi izazov. Vjerujemo da možemo pobijediti i proći skupinu – zaključio je.

Golove su postigli Luka Grubišić i Ivan Leko, a dva zgoditka za svoju ekipu postigao je i Ante Crnjac. Peti pogodak posljedica je autogola.

– Prvo poluvrijeme smo riješili utakmicu, bili smo kvalitetniji i zaslužili smo pobjedu. Puno nam znači podrška s tribina, nadamo se da će ih svakom utakmicom biti sve više – kazao nam je Grubišić. 

– Tu smo zbog rezultata, ali i zbog novih poznanstava. Vjerujem da je svim stranim natjecateljima Split turistička atrakcija, prvi ja da sam iz Finske i dođem ovdje u srpnju bi bio zadovoljan – zaključio je Grubišić. 

Podsjetimo, Split je ugostio 500 sudionika sa 17 sveučilišta i iz 27 zemalja. Ukupno 32 ekipe, 20 u muškoj te 12 u ženskoj konkurenciji će u osam dana odigrati 100 utakmica. Ulaz na utakmice je besplatan, stoga podržite naše ekipe, a do tada djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)