Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:09 am

Hrvatska poražena u osmini finala Svjetskog prvenstva

Piše D. F.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u osmini finala Svjetskog prvenstva u japanskoj Fukuoki od Crne Gore 12:13 (3:2, 0:3, 5:4, 4:4). 

Hrvatska je nakon prve četvrtine imala vodstvo 3:2, no onda je uslijedila ‘napadačka suša’. Skoro deset minuta Hrvatska nije zabila pogodak što su Crnogorci vješto iskoristili te su početkom treće četvrtine poveli 6:3. Uslijedio je zatim odgovor Hrvatske, serija od 4:0 na krilima Marinića-Kragića i Zvonimira Butića i vodstvo od 7:6.

Crna Gora je u posljednjih osam minuta igre ipak ušla s vodstvom (9:8). Hrvatska je bolje otvorila zadnju četvrtinu te preko Vukičevića i Butića stigla do nove prednosti (10:9). 

Crnogorci su vratili vodstvo na svoju stranu golovima Spaića i Đure Radovića tri minute prije kraja. Marinić Kragić je svojim četvrtim pogotkom izjednačio na 11:11, ali brzo je uzvratio Đuro Radović (11:12). 

Za 12:12 zabio je Kharkov, a posljednji pogodak na utakmici zabio je Matković, minutu i 20 sekundi prije kraja. 

Imala je Hrvatska dva napada za izjednačenje, u posljednjem je Ivica Tucak nakon time-outa odlučio zaigrati s golmanom/igračem, ali je udarac Marinića-Kragića blokiran.

Crna Gora ide u četvrtfinale, dok Hrvatsku čeka razigravanje od 9. do 12. mjesta. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)