Odličan, ukusan, brz, cjelovit i zdrav obrok. Ne znamo koji bi još pridjev dodali ovom jelu, stoga isprobajte Fini recept.
Sastojci:
tuna, 4 fileta (po prilici 120 g)
tikvice, 1
svježa crvena paprika, 1
svježa žuta paprika, 1
patlidžan, 1
limun, 1
majčina dušica, 1 žličica sušena
maslac sa začinskim biljem, 60 g
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar (svježe mljeveni)
Upute:
Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja.
Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo.
Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu.
Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana.
Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom.
Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri.
Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.
Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure.
Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!