Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
12:47 pm

POTVRĐENA OPTUŽNICA Šefovima policije, direktoru Galeba i svećeniku sudit će za sređivanje prometnih prekršaja

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu USKOK-a protiv bivšeg šefa policije u Omišu Vlade Perkušića, kojeg terete da je na zahtjev kolega i ostalih optuženika pronalazio nezakonita rješenja da im posuši kazne za prometne prekršaje. Uz Perkušića, optuženi su i bivši šefovi Odjela za gospodarski kriminalitet PU splitsko-dalmatinske Ante Gudelj i Ivan Lozić, kao i direktor omiškog Galeba Josip Aračić te svećenik iz Makarske Jure Lovrinčević

Na sjednicu optužnog vijeća stigli su Gudelj, Lozić i Aračić, ali ne i Perkušić koji se nalazi na bolovanju. Svi tvrde da nisu krivi. Već ranije je traženo izuzimanje određenih dokaza iz spisa, no to je odbijeno i pravomoćno riješeno. 

USKOK tereti Perkušića da je od veljače 2020. do studenog 2021. na traženje ostalih optuženika u informacijskom sustavu i evidenciji MUP-a pronalazio podatke njima bliskih osoba i poznanika koji ispunjavaju uvjete za mjeru upozorenja, osobe koje su odselile iz RH i one koje su nakon počinjenog prekršaja preminule, sve kako bi im pribavio nepripadajuću korist u vidu nesankcioniranja za počinjene prekršaje. 

Iako je znao da te osobe nisu počinitelji prekršaja, nalagao je da se obrasci ispune podacima tih osoba, a ujedno je i upućivao počinitelje prekršaja da u obrasce upišu imena njima bliskih osoba. Davao je upute da se na ime tih osoba izda pisano upozorenja, dok je za preminule nalagao da se obustavi postupak.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)