Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:05 pm

RECEPT Aromatična pita od mini rajčica

Piše M.K.

Finom receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu pitu od mini rajčica.

Sastojci:

prhko tijesto, 250 g svježe

limun, 1

med, 30 g od bagrema

pasirana rajčica, 200 ml

senf, 1 žličica

mini rajčica, 600 g

rukola, 100 g svježa

sir, 40 g naribani

ekstra djevičansko maslinovo ulje

talijanska mješavina začina

sol

Upute:

Tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje stavimo u posudu u kojoj ćemo peći pitu, ravnomjerno ga rasporedimo, izbodemo s vilicom po dnu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, poprilici deset minuta.

Za to vrijeme u čistu zdjelicu stavimo senf, dodamo med, ulijemo pasiranu rajčicu, začinimo talijanskom mješavinom začina i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Na kraju u umak dodamo nekoliko kapi soka od limuna te još jednom izmiješamo.

Sada oprane mini rajčice prerežemo po pola.

Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz pećnice, nadjenemo ga pripremljenim umakom od rajčice, preko umaka stavimo nekoliko listića češnjaka i preko svega rasporedimo mini rajčice.

Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.

Nakon 20-ak minuta pita je gotova i možemo ju izvaditi iz pećnice.

Za kraj preko pite stavimo nekoliko listova svježe rukole, posipamo svježe naribanim sirom i poslužimo

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)