U Finom receptu saznajte kako pripremiti aromatičnu pitu od mini rajčica.
Sastojci:
prhko tijesto, 250 g svježe
limun, 1
med, 30 g od bagrema
pasirana rajčica, 200 ml
senf, 1 žličica
mini rajčica, 600 g
rukola, 100 g svježa
sir, 40 g naribani
ekstra djevičansko maslinovo ulje
talijanska mješavina začina
sol
Upute:
Tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje stavimo u posudu u kojoj ćemo peći pitu, ravnomjerno ga rasporedimo, izbodemo s vilicom po dnu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, poprilici deset minuta.
Za to vrijeme u čistu zdjelicu stavimo senf, dodamo med, ulijemo pasiranu rajčicu, začinimo talijanskom mješavinom začina i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. Na kraju u umak dodamo nekoliko kapi soka od limuna te još jednom izmiješamo.
Sada oprane mini rajčice prerežemo po pola.
Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz pećnice, nadjenemo ga pripremljenim umakom od rajčice, preko umaka stavimo nekoliko listića češnjaka i preko svega rasporedimo mini rajčice.
Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
Nakon 20-ak minuta pita je gotova i možemo ju izvaditi iz pećnice.
Za kraj preko pite stavimo nekoliko listova svježe rukole, posipamo svježe naribanim sirom i poslužimo
Komentari (2)
Hi everyone!