Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
7:58 am

PROGNOZA ZA DALMACIJU Djelomice sunčano, moguća kiša

Piše N.M.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimična kiša, lokalno i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom vjerojatniji su u prvom dijelu dana, dok se poslijepodne očekuju uglavnom u unutrašnjosti. Umjereno, ponegdje i jako jugo i južni vjetar popodne će slabjeti i prolazno okrenuti na sjeverac. Najniža temperatura zraka od 16 do 19, u unutrašnjosti oko 14, a najviša dnevna između 21 i 23 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a 

Upozorenje

Na krajnjem jugu Jadrana još u početku mjestimični udari juga u okretanju na jugozapadni vjetar 35-45 čvorova i more 5. Moguć je neverin.

Stanje

Dolina s frontalnim poremećajem se polako premješta preko Jadrana na istok.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugozapadni vjetar, uz obalu mjestimice jugo 10-20, na krajnjem jugu do 28 čvorova će slabiti na 4-12 čvorova. More 2-3, na srednjem i južnom Jadranu još u početku 3-4, na krajnjem jugu 4-5. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno uz sve manju mogućnost za kišu, pljusak i grmljavinu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slabo jugo, mjestimice jugozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito. Promjenljivo oblačno uz malu mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)