Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:59 pm

RECEPT Tjestenina u kremastom umaku od bundeve

Piše N.M.

Stigla je sezona bundeva pa su tako verzije ovog povrća svih veličina i oblika naslagane u trgovinama za dekoraciju, a dobra stara juha od bundeve ponovno se našla na svakom jelovniku. Ako ste u potrazi za novim receptom kako integrirati ovo popularno povrće u svoju prehranu, donosimo nešto idealno. Ovaj umak ne samo da je prekrasno kremast i savršeno nadopunjuje bilo koji oblik tjestenine, nego je prije svega jednostavan i štedi vam gnjavažu rezanja na kockice i guljenja bundeve tijekom pripreme.

Sastojci (za 2-3 porcije)

350-400 g tjestenine (oblik po želji)

½ Hokkaido bundeve

250 ml vrhnja

1 glavica crvenog luka

1 lukovica češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica ružmarina

1 žličica majčine dušice

1 žličica soli

½ žličice muškatnog oraščića

Papar

Šaka oraha (sjeckanih)

Šaka fete (izmrvljene)

Svježi peršin (nasjeckani)

Priprema

Pola hokkaido bundeve dobro operite, prerežite na pola i stavite u posudu za pečenje. Dodajte na četvrtine narezani crveni luk, cijelu glavicu češnjaka, sol, majčinu dušicu, ružmarin, muškatni oraščić i maslinovo ulje te pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 25-30 minuta.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama. Izvadite kalup iz pećnice i prvo protisnite češnjak iz ljuske u blender. Dodajte sve preostale sastojke iz vatrostalne posude i u blenderu usitnite s vrhnjem da dobijete kremasti umak. Po želji začinite s još soli i papra. Umak prelijte preko tjestenine i poslužite sa svježim peršinom, fetom i nasjeckanim orasima, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)