Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:55 pm

NAJVEĆI OTOČKI DOGAĐAJ ZA DJECU Ljetna škola futsala u pet bračkih mjesta

Piše A. A.

Najveći ljetni događaj za djecu na Braču je Ljetna škola futsala Fortune Povlja, koja djeluje u pet mjesta: Povljima, Postirama, Pučišćima, Supetru i Sutivanu. MNK Fortuna Povlja organizira ovu školu, počela je 11. srpnja otvaranjem podružnice u Supetru, a trajat će više od mjesec dana, sve do 15. kolovoza. Trenutačno je upisano 145 djece, od toga 92 otočke i 53 mala turista.

Škola se održava dva puta tjedno u dvije kategorije (2009. – 2011. i 2012. – 2014. godište), djeca će igrati međusobne utakmice i turnire, školu će posjetiti renomirani djelatnici iz svijeta futsala i sporta.

– Kao gosti treneri nam dolaze Ivica Krstulović Opara, trener golmana Olmissuma, čovjek koji je trenirao najbolje hrvatske golmane. Zatim Duško Martinac, trener u stožeru A reprezentacije i igrač HMNK Vrgorca. Doći će i Marin Mandić, trener u ženskoj reprezentaciji Saudijske Arabije. Oni će održati predavanja i pokazne treninge s djecom. Dolazi nam i nutricionistkinja Dragana Sekulić koja uz sve ostalo radi i u stožeru Hajduka, ona će održati predavanje o zdravoj prehrani sportaša – naveli su organizatori škole.

Da bi ovolika priča funkcionirala brinu pokretač škole Tonči Zlatar, voditelj škole Pjer Malvasija i šest trenera: Mate Roić, Ivan Bezmalinović, Ivica Zlatar, Vicko Radić, Joško Jakšić i Antonio Zlatar.

– Dio ciljeva škole je i afirmacija naših mladih trenera koji sa starijim kolegama rade i upijaju znanje. Dio njih je položio futsal licence. S edukacijom trenerskog kadra nastavljamo i dalje jer to je zalog za daljnji napredak futsala na Braču – naveli su.

Škola je krenula s radom prije sedam godina s 12 djece u Povljima i svaku godinu radi dodatni iskorak. Lokalna zajednica i brački poduzetnici rado pomažu ovu lijepu sportsku priču.



Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)