Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:50 pm

Sutra Rimska noć u Naroni, evo što se sprema

Piše A. A.

Turistička zajednica grada Metkovića u suradnji s Gradom Metkovićem i Arheološkim muzejem Narona organizira već tradicionalnu manifestaciju ‘Rimska noć u Naroni’. 13. izdanje održat će se u petak, 28. srpnja, od 19 sati. 

‘Tema ovogodišnje manifestacije pod nazivom ‘Zviježđa’ upoznat će nas s mitologijom i saznat ćemo da su sva zviježđa inspirirana pričama. Posjetitelji će čuti nekoliko najpoznatijih, a teta pričalica će u dječjem kutku ispričati mit o Jazonu i Argonautima.

Na likovnoj radionici kao i svake godine zabavit ćemo se i pustiti maštu i kreativnost da nas vode! Dioklecijanova legija pokazat će vojne vještine, a atraktivan glazbeno-scenski nastup s vatrom skupina Mad sun rises by Vodorige, staklopuhačica Antonija Gospić iz Muzeja antičkog stakla pokazat će nam umijeće stvaranja staklenih perli. Moći ćemo saznati više o zvijezdama i zviježđima iz predavanja arheologinje Ivane Ožanić Roguljić‘, najavljuju organizatori.

Ulaz u stalni postav muzeja je slobodan, kao i izložbu Mitološki blizanci u Naroni. Uz sve to, pripremit će se slatki i slani zalogajčići po rimskoj recepturi.

Čazmatrans kao i dosadašnjih godina daruje besplatan prijevoz autobusom koji polazi s Autobusnog kolodvora Metković u 19 sati i 21.45, dok se u Metković vraća s parkirališta (Plivor) u Vidu u 21.30 i 23.15.

Od 7 sati u petak, 28. srpnja, do 2 sata narednog dana za promet će biti zatvoren Naronski trg i dio Ulice Ante Taslaka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)