Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:38 pm

SUP KUP sutra prvi put na Silbi

Piše P. I.

Sutra, u subotu, 29. srpnja, na Silbi se održava 1. SILBA SUP KUP, amatersko natjecanje u vožnji sup-om.

SUP je skraćenica za Stand Up Paddleboarding. Veslanje na dasci stojeći je trendovski vodeni sport u kojem mogu uživati ljudi svih dobi. Paddleboarding je postao popularan tek nakon 2001. godine, nakon što se legendarni surfer Laird Hamilton počeo baviti SUP-om, a od tada mu globalna popularnost samo raste.

          Foto: Doroteja Klačar

SILBA SUP KUP natjecanje prvi put organiziramo na Silbi, jer je upravo otok Silba odlična lokacija za ovakvu vrstu sporta, zbog mirnog mora i avanturističkog duha otočana i gostiju. KUP će u prvoj godini ići u tri kategorije, muškarci (18+), žene (18+) i djeca (9-14 god). Pobjednik je onaj tko od označene polazne točke do cilja bude najbrži. Posebnost ovog natjecanja je da položaj tijela i način veslanja nije zadan, što znači da je uz stojeće veslanje dopušteno i veslanje na koljenima kao i veslanje sjedeći na dasci.

Foto: Doroteja Klačar

Cilj natjecanja je promovirati Silbu kao otok aktivnog odmora i zdravlja, u skladu sa sloganom Turističke zajednice mjesta Silba,’zdravi bili’, što je stari silbanski pozdrav. Kretanje SUP-om je ekološko i u skladu s prirodom, što je princip kojem Silba teži, a sve u funkciji održivog turizma (mogućnost brendiranja Silbe kao otoka supa). Samo natjecanje ima potencijal postati dio turističke ponude Silbe, a kao svoj krajnji cilj Silbu staviti na kartu odredišta za službena natjecanja u tom rastućem sportu.

Foto: Doroteja Klačar

Inicijatorica SILBA SUP KUP-a je Janja Bračika, uz logističku i financijsku pomoć Turističke zajednice mjesta Silba, Društva istraživača mora ‘20.000 milja pod morem’, umjetničke organizacije SEA Silba Environment Art i Šporskog ribolovnog društva ‘Galeb’, Silba, ispred kojeg će se natjecanje održati.

‘Vidimo se na Silbi na prvom SILBA SUP KUP-u, zdravi bili i veseli!’, poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)