Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
4:12 pm

IVAN LEKO: Pet dana do utakmice ne možeš doći do karte, to je nemoguća priča!

Piše D. F.

Nakon pobjede protiv Dinama na Maksimiru pred Hajdukom je novi ispit. U drugom kolu HNL-a u nedjelju (21.05 sati) na Poljud stiže Rijeka.

– Iza nas je velika utakmica, velika pobjeda. Emocije, zadovoljstvo, sreća, ponos, ali idući dan se probudiš i život ide dalje. U sportu kada ti je lijepo znaš da je kratko, a isto je i kada je loše. Dobro treniramo, u puno stvari želimo biti bolji, dominantniji. Jako se veselimo novoj utakmici – rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a potom se dotakao rasprodanog stadiona.

– To je fenomen, nemoguća priča, u ovako malom gradu da ti pet dana prije ne možeš doći do karte. To je priča svih priča, svi na to moramo biti ponosni. To nam stvara i dodatnu odgovornost da budemo pravi i reagiramo na najbolji način. 

Je li vam rasprodani stadion može biti dodatni pritisak?

– Čovjek treba biti sretan da si u takvoj situaciji. Trebamo biti ponosni i zahvalni ljudima i svima što se stvorila lijepa, jedinstvena priča. 

Koliko su novi igrači bliže prvom sastavu?

– Obično treba četiri do šest tjedana za dovesti igrača u dobru formu, ali nekad se treba i zakockati. Vidjet ćemo. Sigurno su bolji nego prije tjedan dana, ali lošiji nego što će biti za tjedan ili dva. Želimo igrati s 15-16 igrača.

U kakvom je stanju Ferro nakon kiksa u Zagrebu?

– Pričamo puno svaki dan. Atmosfera je ugodna, radna. Dobre su relacije među igračima i sa stožerom. Nažalost, greške se događaju, a na sreću njegovu i našu mi smo pobijedili i tu grešku nismo platili skupo.

Kakva je Rijeka?

– Oni su dobri. Znaju što igraju. Vjeruju u sebe. Gledali smo ih. Ne očekujem prevelika iznenađenja. Rijeka igra uvijek isto, mi igramo slično. Trebala bi biti prava utakmica u pravoj atmosferi. 

Imate li dodatni motiv za pobijediti Jakirovića?

– Nema to veze, to je utakmica Hajduka i Rijeke. U Splitu smo imali šansi, gubimo 0:2, na kraju smo mogli izjednačiti. Jako smo motivirani, kao što je Rijeka uvijek motivirana protiv nas. Neka bude sve sportski, hrabro, muški.

Rijeka dva dana prije utakmice stiže u Split…

– To je njihova stvar. Mi se ne bavimo s tim. Ne treba nam nitko reći koliko njima znači utakmica s Hajdukom. Znači i nama. U nedjelju moramo pokazati da možemo biti dobri.

Vezuju vas uz Ferencvaros?

– Ne bih ništa komentirao.

Kako komentirate kaznu od pet utakmica?

– Ne bih ni o tome jer bi moglo ispasti loše. 

Raduje li vas veća konkurencija u momčadi?

– To je dobro. Složit ću najbolje kako to mislim. Lijepo je doći svaki dan na trening i vidjeti da momci vjeruju i da svatko želi biti dio ekipe. Baza je tu, ali još postoje neke stvari koje želimo korigirati.

Koliko su Lovre Kalinić i Josip Elez blizu povratka?

– Puno smo puta pričali koliko nam fale, kvalitetom i stavom. Dino nam isto fali. Nadam se da će što prije doći do svog nivoa.

Jeste li gledali Osijek i Rijeku u Europi?

– Jesam, gledao sam. 

Kako gledate na odgodu utakmice s Osijekom?

– To je njihovo pravo. Vjerujem da je sve kako treba biti. Drago mi je da su svi hrvatski klubovi pobijedili. To je dobro za hrvatski nogomet – zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)