Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:07 am

POŽARI HARAJU SREDOZEMLJEM ‘Zabrinutost je razumljiva, zakasnili smo’

Piše A. A.

I dalje plamte požari diljem Sredozemlja. 

Vatra je zahvatila i veliko skladište streljiva grčkog vojnog zrakoplovstva u središtu zemlje. Evakuirano je oko 2000 ljudi, premješteni su i borbeni zrakoplovi iz obližnje baze. 

Gori i u Siriji, oko Idliba. Inače, ta zemlja, devastirana u ratu i potresu, posljednjih se tjedana suočava s ekstremnim vrućinama i jakim kišama.

U talijanskom parlamentu o katastrofalnim posljedicama klimatskih promjena govorio je i predsjednik Sergio Mattarella.

‘Suočeni s dramatičnim snimkama onoga što se događa na sjeveru, kao i u središnjoj i južnoj Italiji, čujemo tolike rasprave o rizicima i razini oglašenog alarma, i zabrinutost je razumljiva zbog ovoga što doživljavamo. No sve je to začuđujuće jer moramo biti svjesni da smo jednostavno zakasnili’, rekao je Mattarella, prenosi HRT

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)