Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:08 pm

BOKS Matija Berend osvojio broncu na Europskom juniorskom prvenstvu

Piše A. A.

Križevčanin Matija Berend, član Ronina Križevci, osvojio je drugu broncu za Hrvatsku na Europskom boksačkom prvenstvu za juniore i juniorke u Ploiestiju u Rumunjskoj!

To mu je dosad najveći uspjeh u karijeri, za koji je morao ostvariti tri pobjede nad kvalitetnim protivnicima iz Mađarske, Bugarske i Izraela. Sve ih je dominantno pobijedio jednoglasnim odlukama.

‘Križevčanin je s tri pobjede i odličjem i naš najuspješniji reprezentativac na smotri najboljih juniora i juniorki Europe. Sve čestitke mladom Križevčaninu i njegovom treneru Hrvoju Pečariću u BK-u Roninu kao i našim izbornicima i trenerima u reprezentaciji’, poručili su iz Hrvatskog boksačkog saveza. 

U polufinalu poluvelter kategorije do 63 kg Matija Berend borio se sa snažnim, silovitim Armencem Alikom Ktshoyanom i izgubio jednoglasnom odlukom. Prva izjednačena runda, u kojoj je s distance uspijevao kontrolirati nalete Armenca, otišla je na stranu suparnika tijesno 3:2, a druge dvije jednoglasno su pripale armenskom boksaču. U trećoj rundi nakon jedne bliske razmjene sudac je brojao Berendu i meč je bio riješen, a naš odličnik imao je tijekom meča i problema s krvarenjem iz nosa.

Armenci su bili kobni za naše boksače na Europskom prvenstvu – trojica Armenaca zaustavili su Matu Jukića, Asllana Krasniqija i Lucasa Mirkovića u borbama za medalje, a armenski reprezentativac zaustavio je i Berenda na putu do finala.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke imala čak devetoro predstavnika u borbama za medalje. Odličja na kraju donose Koprivničanka Gabriela Vencl i Križevčanin Matija Berend.

Korak do medalje u četvrtfinalima ostali su: Anđela Filipović, Dorotea Vencl, Asllan Krasniqi, Lucas Mirković, Dominik Palić, Mate Jukić i Ivan Jukičić. 

‘Čestitke na uspjehu naše reprezentacije i sve pohvale našim mladim boksačicama i boksačima i njihovom vodstvu na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj – izbornicima Marinu Moriću Robertu Heriću, te treneru Vedranu Bajli‘, poručili su iz HBS-a.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)