Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Hrvatska
7:45 pm

Kući doveo djevojčicu i s njom živio u izvanbračnoj zajednici, kažnjen samo uvjetnom kaznom od šest mjeseci

Piše M.K.

23-godišnjak iz Draganića kod Karlovca uhićen je i osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog počinjenja kaznenog djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanjem izvanbračnog života s djetetom.

On je od prosinca 2022. do 6. travnja 2023. živio s djetetom mlađim od 16 godina ‘te je s njom održavao spolne odnose, odnosno da je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina’.

Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog lošeg imovnog stanja.

‘Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Također je bio svjestan da je takvo djelo zabranjeno, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga pa je proglašen krivim za kazneno djelo. Okrivljeniku je izrečena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, njegovoj osobnosti i svim okolnostima slučaja’, obrazložio je Općinski sud u Karlovcu, prenosi Kaportal.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)