Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:40 pm

RUKOMET Uvjerljiva pobjeda Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva

Piše A. A.

Hrvatska muška mlađa juniorska rukometna reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Alžir 42:19 u prvom susretu skupine A 10. Svjetskog prvenstva koje je danas počelo u četiri hrvatska grada – Varaždinu, Rijeci, Opatiji i Koprivnici.

Konačno je počelo, vjerojatno je pomislio svaki od naših 16 rukometaša koje je izbornik Krešo Ivanković odabrao za prvu utakmicu 10. Svjetskog kadetskog prvenstva. Naša početna postava bila je – Tin Herceg na vratima. Krilne pozicije pripale su, lijevo Marku Bajanu, desno kapetanu Maksimilijanu Molcu. Na crti je startao Luka Mlinarich, a na vanjskim pozicijama imali smo Karla Jurića desno, Aleksandra Čaprića lijevo i u sredini Vitu Glivetića.

Prvi pogodak za Hrvatsku postigao je Karlo Jurić. Na to se nadovezao Vito Glivetić s tri pogotka zaredom i naša je selekcija vrlo rano došla do 4:0. Alžirci su do svog prvog pogotka stigli nakon četiri minute i 41 sekunde igre. Hrvatska je u visokom ritmu odigrala sljedećih desetak minuta i kaznila sve pogreške koje su Alžirci napravili. A bilo ih je mnogo. Tako smo u 13. minuti već bili na plus devet (10:1). Naravno da je alžirski izbornik morao pozvati minutu predaha.

I Alžir je nakon toga malo uspio stabilizirati svoju igru. Prije svega, smanjio je broj tehničkih pogrešaka, a ponešto i zabio tako da je na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela imao zaostatak od 9 pogodaka (15:6). Naš je izbornik skoro cijelo prvo poluvrijeme igrao s istom postavom. Tek u završnici se odlučio na mala osvježenja napada. Na predah je naša mladost odnijela plus 13 (19:6). Imala je 70 posto realizacije.

Drugi dio odigrala je nova postava. Izbornik je naime, želio dati priliku svima da se rastrče i istjeraju laganu nervozu očekivanja prvenstva koja se osjećala posljednjih dana. Tempo naše igre nije nimalo pao. Tako se čak 12 igrača na kraju našlo na listi strijelaca. Završilo je s golemih 42:19. Najbolji strijelci u našoj vrsti bili su Tonći Ivanišević i Marko Tkalec s po sedam te Vito Glivetić i Marko Bajan koji su zabili po šest pogodaka. Kod Alžira po pet pogodaka postigli su Atek Youcef i Adri Zakaria. Naši vratari ukupno su ostvarili 13 obrana: šest Tin Herceg, sedam Marko Prpić. Alžirski samo četiri obrane.

U prvom susretu naše skupine Portugal je prema očekivanju visoko porazio Ruandu 50:24. Sutra je u varaždinskim skupinama slobodan dan. Sljedeći nastup Hrvatska ima protiv Ruande 4. kolovoza u 19.30 sati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)