Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:38 pm

Split uvršten među top 5 najljepših obalnih gradova svijeta

Piše N.M.

Jeste li znali da je bajkoviti Split ‘osigurao’ visoko, peto mjesto na prestižnoj listi 10 najljepših obalnih gradova svijeta, barem ako je suditi prema nedavnom istraživanju Olsen Cruise Linesa koji je obuhvatio čak 117 obalnih gradova diljem svijeta? Cilj istraživanja jest pronalazak idealne destinacije koja postiže savršenu ravnotežu između iskustva mirnog godišnjeg odmora uz more i brojnih kulturnih atrakcija koje određeni grad nudi posjetiteljima. A Split je u svemu navedenom – briljirao, prenosi Fashion.hr.

Rezultati ove studije vrijedan su izvor za ljubitelje putovanja koji žele obići najljepše obalne gradove na svijetu; Bilo da žudite za kulturnim istraživanjem, šetnjom slikovitim rivama ili pak kombinacijom svega navedenog, ovi sjajni gradovi, uključujući naš divni Split, obećavaju nezaboravno iskustvo ljetovanja i odmora uz more. Prvo mjesto na popisu pripalo je Reykjaviku, hvaljenom zbog svojih bogatih kulturnih atrakcija i događaja, kao i zbog impresivnog niza muzeja i galerija, čime je zaslužio najviše bodova. Drugo mjesto pripalo je belgijskom Brugesu, iako se tehnički nalazi 11 kilometara od obale. No, šarmantni kanali grada odigrali su značajnu ulogu u njegovom uvrštavanju na popis.

Vibrantni Napulj zauzeo je treće mjesto, a odmah ga slijedi Monaco, poznat po blještavilu i glamuru, koji je završio na četvrtom mjestu. A na temelju broja kulturnih atrakcija i velike popularnosti na društvenim mrežama, peto mjesto pripalo je – Splitu. Top 10 zaokružuju Herceg Novi, Crna Gora; Amsterdam, Nizozemska; Cape Town, Južna Afrika; Dublin, Irska; i Gibraltar, Gibraltar, a cjelokupni popis otkrijte ovdje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)