Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
11:33 am

Domovinski pokret o Primorcu: Njegov najveći krimen su njegova životna uvjerenja i njegov svjetonazor

Piše P. I.

Iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije poručuju kako u potpunosti stoje iza rada i postignuća Željka Primorca te osuđuju ‘skandalozne i prizemne napade na Primorca koji imaju za cilj kompromitirati i obezvrijediti njegov profesionalni rad u kulturi, medijima i društvenom životu’. 

‘Riječ je o stručnjaku koji je preko 15 godina vodio ustanove u kulturi, kreirao projekte, surađivao s najvećim imenima hrvatske kulturne scene i ostavio neizbrisiv trag na svakom radnom mjestu. Linč koji se ovih dana provodi nad profesionalnim radom Željka Primorca od strane pojedinih medijskih redakcija nezabilježen je u novijoj hrvatskoj povijesti. Analiziraju se njegovi članci i kolumne desetak godina u prošlost, vade se rečenice iz konteksta i stvara slika antisemita i netolerantnog pojedinca. Skandalozno je da se takvim alatima služe redakcije i pojedini medijski djelatnici kojima su puna usta slobode izražavanja i brige za nezavisne medije. 

Očito je sloboda izražavanja i iznošenja različitih pogleda na društvena zbivanja rezervirana samo za lijevi dio medijske i javne scene. Krimen Željka Primorca nije njegov rad i postignuća, jer nitko od onih koji su ga prozivali i napadali nema ni približnu biografiju kao on. Njegov najveći krimen su njegova životna uvjerenja i svjetonazor. Međutim, malo su se preračunali, naletjeli su na malo tvrđi materijal od onog kojeg bi do sada uredno prožvakali i ispljunuli bez puno truda’, smatraju u Domovinskom pokretu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)