Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:15 pm

RECEPT Tjestenina s umakom od morskih plodova

Piše M.K.

Još jedno ukusno jelo od tjestenine s dodatkom morskih plodova, rajčice, slanih inćuna i maslina, a koje svi ljubitelji prave mediteranske kuhinje moraju probati, kažu Fini recepti.

Sastojci:

plodovi mora, 350 g

pelati rajčice, 300 g

tjestenina, 250 g domaće (fuži, garganelli)

bijelo vino, 40 ml

masline, 30 g zelenih, otkoštenih

masline, 30 g crnih, otkoštenih

slani inćuni, 4 fileta

kapare, 1 žlica

češnjak, 1 režanj

povrtni dodatak jelima, 1 žličica

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Upute:

Filete inćuna nasjeckamo, češnjak protisnemo, pelati rajčice ocijedimo i usitnimo, a crne i zelene masline prepolovimo.

U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme u zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mješavinu morskih plodova, ulijemo bijelo vino i pirjamo na laganoj vatri.

Nakon tri minute dodamo pelati rajčice, prepolovljene masline, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 5-6 minuta.

Zatim kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s pirjanim povrćem i morskim plodovima, dodamo kapare, inćune, promiješamo i možemo poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)