Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
1:41 pm

Krijumčario migrante, policija ga zaustavila kod Ploča

Piše P. I.

Na području Ploča policija je u petak zaustavila vozilo u kojem je bilo više stranih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Vozio je 47-godišnjak. 

Vozač i putnici u vozilu su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako su strani državljani na nezakoniti način prešli državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, nakon čega su se, po prethodnom dogovoru s vozačem, ukrcali u njegovo vozilo s namjerom daljeg odlaska prema zemljama Zapadne Europe, za što je vozač trebao dobiti odgovarajuću novčanu naknadu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma 47-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)