Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
5:20 pm

SPLIĆANI, OPREZ! Novi način prevare kruži kako bi se domogli vaših podataka

Nakon ‘navlačenja’ lakovjernih na odavanje podataka zbog ‘nasljedstva’, ‘osvajanja dobitaka’ ili kupovine u kojoj se traži prvo broj računa, kruži novi način prevara. Ovaj put ‘međunarodna firma za zapošljavanje’ koristi WhatsApp. Obraćaju se s ponudom za ‘easy job’ iz udobnosti vlastitog doma, ali prvo traže potvrdu da se radi o korisniku kojega su kontaktirali i dob.


Zanimljivo, znaju ime kome se obraćaju. Čitateljica koja je primila neobičnu ponudu je inzistirala da joj pošalju mail o tvrtki i o čemu se konkretno radi. 

– Odbili su, naravno jer ne rade preko maila, haha – kaže nam Splićanka. 

Bila je uporna i u tome da joj kažu odakle im njen broj, na što su joj odgovorili da su preko hrvatske stranice koja nudi usluge poslova. Iako je čitateljica zaposlena dugi niz godina, nazvala je firmu od koje ‘međunarodni poslodavac’ tvrdi da je dobio broj.

– Rekli su mi da se radi o ‘spamu’, da ih brojni korisnici radi toga zovu i da ne nasjedamo. Kažu i da nema šanse da su preko njih došli do ičijeg broja – ispričala nam je. 

U policiji kažu da nisu još zaprimili prijave zbog ovakve vrste prevare, ali pozivaju građane na oprez.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)