Gusti, bogati umak od brusnica i crnog vina zanimljiv je dodatak pečenjima, osobito ga voli divljač, a odlično ide i uz pohani sir. Vruć ili hladan može se poslužiti i uz deserte, od cheesecakea i teških kolača s tamnom čokoladom, do pjenica, krema, sladoleda i kolača na bazi vanilije kojima će dati viši smisao.
Za pripremu umaka od brusnica i vina trebate tek četiri sastojka – brusnice i vino, vodu i šećer. Umak se kuha dvadeset minuta, a spremljenog u hermetički zatvorenoj posudi možete ga držati u hladnjaku čitavu blagdansku sezonu i posluživati uz što god vam se sviđa, piše punkufer.
Umak od brusnica i vina – sastojci:
350 g svježih ili smrznutih brusnica
200 g šećera
250 ml vode
125 ml suhog crnog vina
Umak od brusnica i vina – priprema:
U velikom loncu pomiješajte sve sastojke i stavite kuhati. Povremeno promiješajte.
Kada umak zakuha, smanjite vatru i nastavite kuhati još 15 minuta, i dalje povremeno miješajući.
Prebacite umak u staklenu posudu. Malo ohladite, poklopite i stavite u hladnjak.
Komentari (2)
Hi everyone!