Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:45 pm

Evo kako doma pripremiti vruću čokoladu, uz trik za svilenkastu teksturu

Piše A. A.

Vruća čokolada, mnogima omiljeni desert i napitak u jednom, priprema se vrlo jednostavno. No priprema traje nekoliko minuta dulje od ‘siromašnog rođaka’ – instant-kakaa. 

Punkufer donosi recept koji skriva i jedan trik s kojim se od teksture dobiva svilenkasto gusto čudo. Naime, osim kakaa u prahu, ide i konkretna količina čokolade s većim udjelom kakaa.

Da biste napravili ovu vruću čokoladu, treba vam šest minuta i isto toliko sastojaka.

Sastojci: 

– 1 l punomasnog mlijeka

– 25 g kakaa u prahu

– 50 g šećera

– 100 g čokolade s većim udjelom kakaa (>60%)

– ¼ čajne žličice ekstrakta vanilije

– prstohvat soli.

Priprema:

Mlijeko, kakao i šećer stavite u lonac i uz miješanje kuhajte dok smjesa ne postane vruća, ali ne zavrije. Ugasite vatru i dodajte komadiće čokolade pa miješajte dok se ne otope. Umiješajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije te poslužite vruće – može i sa šlagom i(li) sljezovim kolačićima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)