Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:20 pm

RECEPT Brza juha od brokule

Piše M.K.

Kako u trenu skuhati finu zimsku juhu od brokule, bez vrhnja za kuhanje i škrobastih namirnica poput krumpira? Lako, pogledajte recept koji donosi Zadovoljna.hr.

Brokula je i mnogim odraslima, ne samo djeci, vrlo često neprivlačna namirnica, što zbog svojeg mirisa, što zbog svoje brašnaste teksture ako je prekuhana. Još ako je uz nju poriluk, mnogi će uzviknuti ma, nema šanse!

No uz recept za ovu gustu juhu od brokule, dajte šansu brokuli i promijenite pogled na ovu niskokaloričnu i vlaknima bogatu namirnicu jer ova je juha tako fina!

Juha od brokule – sastojci:

500 g brokule

1 komad poriluka

2 režnja češnjaka

1 grančica svježeg timijana ili žličica suhog

200 ml mlijeka

maslinovo ulje

malo slatkog ili kiselog vrhnja

sol, papar

Juha od brokule – priprema:

Brokulu operite i razdvojite na manje cvjetove. Poriluk očistite od zemlje i operite pa ga narežite na tanje kolutove.

U posudu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga pa dodajte nožem drobljeni češnjak, timijan te čim zamiriše, ubacite poriluk. Pirjajte jedno 5 minuta dok poriluk ne omekša.

Potom u posudu dodajte brokulu i zalijte vodom tako da voda pokrije povrće. Kad zakuha, posolite i popaprite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša.

Štapnim mikserom izmiksajte u gustu smjesu, dodajte mlijeko, pustite da juha još samo lagano prokuha, probajte i prema potrebi dodatno začinite solju i paprom pa poslužite.

Služite u dubokim tanjurima ili zdjelicama i po želji pokapajte slatkim ili kiselim vrhnjem.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)