Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:25 pm

UŽAS NA LETU Pilot pokušao namjerno srušiti avion s 80 putnika

Piše M.K.

Jedan američki pilot je optužen sa 83 točke optužnice za pokušaj ubojstva, ugrožavanje javnog prometa i ugrožavanje sigurnosti letjelice pošto je navodno pokušao oboriti putnički avion tijekom leta u subotu uvečer u SAD-u.

Osumnjičeni pilot Joseph David Emerson (44) je na letu Alaska Airlinesa bio van dužnosti i sjedio je u kokpitu iza pilota i kopilota, priopćila je aviokompanija, a prenosi N1.

Avion je letio od Everetta u državi Washington do San Francisca u Kaliforniji, a u njemu se nalazilo 80 putnika. Let je preusmjeren za Portland u Oregonu, a osumnjičeni pilot je spriječen u namjeri da obori avion bez ikakvih incidenata, rekli su dužnosnici.

Alaska Airlines je u priopćenju navela da je pilot van dužnosti sjedio na pomoćnom sjedištu u pilotskoj kabini, kada je bezuspješno pokušao onesposobiti motore. Članovi posade su odmah prijavili incident kontroli leta.

Na snimci komunikacije s kontrolom leta čuje se jedan pilot koji kaže: ‘Imamo lika koji je u kokpitu pokušao ugasiti motore, a sada ne zvuči kao da tamo pozadi pravi neke probleme. Mislim da je obuzdan’, dodao je pilot i zatražio prisustvo policije čim avion sleti na aerodrom u Portlandu.

Incident istražuju policija Portlanda i FBI, priopćila je aviokompanija. FBI je potvrdio da je pokrenuta istraga i naveo da ne postoji kontinuiranja prijetnja po javni transport povezana s ovim incidentom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)