Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:40 pm

RECEPT Salata s dinjom i šunkom

Piše M.K.

Dinja štiti organizam od kardiovaskularnih bolesti i starenja, potiče rad bubrega, te pomaže u smanjenju tjelesne težine, stoga ako i pretjerate s količinom ove salate, ništa vam se neće dogoditi osim što će te biti zdraviji, kažu Fini recepti.

Sastojci:

dinja, 1

zelena salata, 1 glavica

pinjoli, 30 g

šunka, 200 g dimljene

limun, 1

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Upute:

Pinjole ispržimo na tavi bez masnoće, dinju operemo, narežemo ju na kriške i uklonimo koru, opranu salatu narežemo na komadiće, šunku na tanke kriške, a sok od limuna iscijedimo.

Na sredinu tanjura za posluživanje stavimo narezanu zelenu salatu, oko nje rasporedimo kriške dinje, između njih stavimo kriške šunke, sve posipamo prženim pinjolima, zelenu salatu pokapamo sokom od limuna i maslinovim uljem te poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)