Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
9:01 am

PROSVJED NA GRIPAMA Održat će se i performans ‘Otvaranje makadamskog prilaza Ivice Puljka’

Piše P. I.

Vijeće GK Gripe jučer je održalo sjednicu na kojoj su, između ostalih, donijeli i dvije odluke koje je izdvojio predsjednik GK Karlo Pilko. Jedna od njih je i da će organizirati prosvjed građana na području makadamskog puta na spoju dijela Osječke ulice s Ulicom V. Krstulovića i to 11. studenog 2023. u podne.

‘U sklopu prosvjeda održat će se i performans ‘Otvaranje makadamskog prilaza Ivice Puljka‘ koji, iako je obećao doći na Gripe i pomoći u rješavanju problema dugog 27 godina, to nije učinio. Prosvjedom se želi dodatno naglasiti problem koji muči stanovnike GK Gripe i još jednom pokušati ukazati gradskoj upravi na ovaj problem i potrebu za traženjem rješenja koje će biti dobro za građane i Grad Split’, poručuje Pilko te dodaje kako će na prosvjed pozvati sve vijećnike u Gradskom vijeću te predstavnike svih političkih stranaka ‘da stanu na stranu građana i na trenutak zaborave na stranačku stegu’.

Pilko kaže i kako su ovu odluku podržali svi vijećnici, osim vijećnika Centra, dok su dva vijećnika (SDP i Centar) bili opravdano odsutni sa sjednice.

Druga odluka je da će od iduće godine kotar obilježavati svoj dan 15. rujna.

‘Odluka je donesena prema prijedlogu vijećnika Marinka Biškića te zainteresiranim građanima. Odluku smo vezali uz vrijeme otvaranja Mediteranskih igara te velike dvorane SC Gripe kao tada najvećeg i značajnijeg objekta u kotaru koji je bio i ostao vizualni simbol GK Gripe’, zaključuje Pilko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)