Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
9:06 am

Nova luka u Sućurju bilježi prvu štetu pod udarima jakog juga: ‘Nema konstrukcijskih nedostataka, modificirat ćemo kritični dio’

Jugo koje je prošli vikend zaustavilo pomorski promet na Jadranu, napravilo je i prvu štetu u novoj luci u Sućurju na Hvaru. Luku je prošle godine otvorio premijer Andrej Plenković. Koštala je ukupno 36 milijuna kuna, a EU je financirala 21 milijun. Predstavlja značajan iskorak u povezanosti istoka Hvara s kopnom jer omogućava pristajanje većih trajekata. 

U subotu je more pod naletima orkanskog juga izbilo dvadesetak kvadrata asfalta. Radi se, kako nam kaže ravnatelj Lučke uprave Domagoj Maroević, o dijelu koji je postavljen preko oduška. Još u izvedbi projekta bilo je sugestija da se pojača čeličnom konstrukcijom, no to ipak nije napravljeno. 

‘Ono što je bitno, nema konstrukcijskih nedostataka. Razmatramo sitne modifikacije na tom kritičnom dijelu. Ili će se staviti željezne rešetke ili ćemo pojačati asfalt. Šteta je par tisuća eura. Luka je u subotu bila zatvorena, nije bilo linija zbog jakog juga. Nakon što se vrijeme smirilo, promet se odvija nesmetano’, kaže Maroević. 

Ističe da je luka u Sućurju specifična zbog svoje otvorene pozicije i da nije postojala mogućnost nekakve alternativne lokacije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)