Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:53 pm

RECEPT Zdrave palačinke

Piše N.M.

Zdrave palačinke koriste zobene pahuljice umjesto brašna koje doprinose ravnomjernije i dugotrajnije opskrbljivanje energijom.

Palačinke se mogu jesti kao desert, doručak ili međuobrok s obzirom da je zob dobar izvor proteina, aminokiselina, vitamina i minerala.

Sastojci za 8 osoba:

100 g zobenih pahuljica

100 g jogurta (voćni ili obični)

1 banana

1 jaje

1 žličica cimeta

1 žličica ekstrakta od vanilije

1 žličica praška za pecivo

50 ml bademovog mlijeka (može i mlijeko od zobi ili obično)

Priprema:

U blender staviti sve sastojke, zobene pahuljice, jogurt, bananu, jaje, vaniliju, cimet i prašak za pecivo. Dodati mlijeko. Smjesa nesmije biti previše gusta niti rijetka. Ako vam je previše gusta dodajte mlijeka a ako vam je kojim slučajem previše rijetka onda dodajte zobenih pahuljica. Ostavite smjesu da odstoji dok se tava zagrije.

Zagrijati tavu, ako nemate nonstick spray, uzmite salvetu i umočite malo u ulje i pređite preko tave. Nemojte stavljati ulja da pliva po tavi, već samo prebrišite tavu kako se palačinke nebi lijepile. Kacijolom izlijevajte smjesu u tavu.

Kad vidite balončiće po vrhu onda je vrijeme da palačinku prebacite na drugu stranu. Peku se otprilike 3 minute na jednoj strani i kad ih prebacite još 1-2 minute na drugoj strani i to na umjerenoj temperaturi. Pazite da vam ne zagore i da vam nije jaka temperatura.

Poslužiti dok je toplo, a namaz, sirup i voće odaberite po želji, piše Coolinarika.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)