Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:28 pm

BAŠKA VODA: U srpnju skoro 20 posto više turista iz BiH, Čeha manje za gotovo 30 posto

Piše N.M.

Mjesec srpanj na području općine Baška Voda bio je bolji za 3 posto kada se gledaju dolasci, o čemu smo već pisali, ali slabiji po pitanju noćenja, i to za oko 2 posto u odnosu na isti period lani. Po strukturi su, kao i ranjih godina, najbrojniji Poljaci, premda se i u ovoj općini uočava pad u noćenjima, i za oko 9 posto. Na drugom su mjestu po broju noćenja Česi, koji su ostvarili 45.570 noćenja, dok su lani realizirali 63.680 noćenja, što je značajan pad, javlja Makarska danas.

Bosanci i Hercegovci su treće tržište s 43.847 noćenja, što čini porast od skoro 20 posto. Slijede Slovaci s 23.914 noćenja, što je za 10 posto manje nego lani, te Slovenci, koji su na petom mjestu. Nijemci su u Baškoj Vodi tek na šestom mjestu, za dlaku brojniji po broju noćenja od Ukrajinaca čiji je broj također značajno narastao u odnosu na lani.

Što se tiče vrste smještaja, hotelski smještaj je po broju noćenja na istoj razini kao lani, dok su domaćinstva bila u minusu, no ne većem od 3,3 posto po eVisitoru.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)