Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:59 am

TROSTRUKI UŽITAK Vinski festival ‘Cvit razgovora’ u Imotskom protekao kroz tri nezaboravna dana

Piše M.K.

Vinski festival ‘Cvit razgovora’ u Imotskom ove godine nije bio samo jednodnevni događaj – razvio se u trodnevno slavlje u čast vina, kulture i zajedništva. Festival je privukao rekordnu posjećenost, a niz dodatnih događanja unio je dodatnu dubinu u ovogodišnje iskustvo.

Dan 1: Edukativna predavanja i vinske Radionice

Festival je započeo prvim danom koji se fokusirao na obrazovni aspekt. U prekrasnom ambijentu, istaknuti stručnjaci iz raznih domena vezanih uz vinski svijet održali su nadahnjujuća predavanja. mag.ing.agr. Iva Ivančić, podijelila je svoje bogato iskustvo o primarnoj preradi vina. Marina Jurašin voditeljica područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju predstavila je mogućnost financiranja putem HBOR-ovih programa. dipl.ing. Josip Soče, grafički dizajner i marketinški stručnjak vodio je predavanje o komunikativnoj ulozi dizajna i marketinga u vinskom sektoru.

Nakon predavanja, Daniel Čečavac, vinski stručnjak, proveo je posjetitelje kroz vinsku radionicu autohtone sorte kujundžuše koja je zapravo i zvijezda vodilja cijelog festivala. Učesnici su imali priliku otkriti tajne harmonije okusa i saznati više o umjetnosti degustacije vina.

Dan 2: Duhovno spajanje u Crkvi sv. Franje

Drugi dan festivala donio je promjenu ritma dok se fokus prebacio na duhovnu dimenziju. U crkvi sv. Franje u Imotskom, održana je misa koja je okupila vinare. Ova posebna prigoda predstavljala je trenutak zahvale za plodove vinograda i priliku za zajedničko molitveno iskustvo. Misa je simbolizirala povezanost vinskog nasljeđa i lokalne zajednice.

Ova iznimno uspješna inicijativa proširila je okvire Vinskog festivala ‘Cvit razgovora’ i pružila dublje iskustvo kako posjetiteljima, tako i sudionicima. Svi oni koji su prisustvovali ovim dodatnim događanjima duboko su se povezali s duhom vinske kulture Imotskog i doprinijeli jedinstvenoj atmosferi koja je obavijala cijeli festival.

Dan 3: Vinski festival

Treći dan 13. kolovoza, Imotski je zračio posebnim šarmom dok je ugostio popularni Vinski festival ‘Cvit razgovora’. Ovaj festival, koji slavi izvrsnost domaćih vina i kulturno nasljeđe Imotskog, doživio je najveću posjećenost do sada, okupivši preko 5.000 posjetitelja iz cijele regije.

Festival je već tradicionalno okupio lokalne i regionalne vinare, nudeći posjetiteljima priliku da uživaju u širokom spektru vrhunskih vina i gastronomske ponude. Ove godine, ‘Cvit razgovora’ dosegao je novu razinu popularnosti, privukavši čak 16 vinara, što je rekordni broj sudionika.

Jedan od glavnih naglasaka ovogodišnjeg festivala bila je iznimna kvaliteta vina izloženih na događaju. Vinari su predstavili svoje najbolje etikete, a posjetitelji su mogli kušati različite varijacije vina, od autohtonih sorti do inovativnih blendova. Ova široka paleta vina zadovoljila je različite ukuse i preferencije, dodatno doprinoseći festivalskoj atmosferi.

Organizacijski tim ‘Cvita razgovora’ bio je izuzetno predan stvaranju nezaboravnog iskustva za posjetitelje. Svake godine, organizacija festivala čini značajan napredak, a ova godina nije bila iznimka. 

‘Oduševljeni smo odazivom na ovogodišnji ‘Cvit razgovora’. Vidimo da naša predanost kontinuiranom poboljšanju organizacije i kvalitete događaja daje rezultate. Sretan sam što smo pružili priliku posjetiteljima da istraže bogatstvo vina našeg kraja i uživaju u festivalskom ozračju’, izjavio je predsjednik udruge Cvit razgovora, Tomislav Jerković.

Ovogodišnji festival ‘Cvit razgovora’ dokazao je da je više od mješavine vinskih etiketa. Postao je platforma za obrazovanje, zajedništvo i duhovno povezivanje. S takvim uspjehom iza sebe, nadolazeće godine donijet će još veće i bolje događaje koji će pružiti nezaboravno iskustvo svim sudionicima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)