Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:10 pm

Dalmatinski jedriličari osigurali tri olimpijske norme za sljedeću godinu!

Piše M.K.

Hrvatsko jedrenje je na Svjetskom prvenstvu u olimpijskim klasama u nizozemskom Scheveningenu osigurala četiri kvote za Olimpijske igre sljedeće godine na regatnom polju u Marseilleu. Najprije su to uradili Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er (ukupno osmi), potom Palma Čargo u klasi iQFOiL (14. mjesto) i Martin Dolenc u Formuli Kite (8. mjesto) te Tonči Stipanović u klasi ILCA 7 (21. mjesto).

Dakle, tri posade su iz Dalmacije, braća Fantela su iz Zadra, Čargo je iz splitskog Labuda, a Stipanović iz splitskog Mornara. Doduše, Stipanović još nije siguran da će nastupiti na svojim četvrtima Igrama jer ga čeka nastavak internih kvalifikacija s klupskim kolegom Filipom Jurišićem. Za sada je 1:0 za Stipanovića, preostale su još dvije regate koje će odlučiti tko će od njih dvoje na Igre.

Dolenc je iz Pule, ali je svoje prve korake u jedrenju napravio u Bolu na Braču, gdje je otac Ivica bio instruktor jedrenja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)