Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:55 pm

RECEPT Bakalar s porilukom na portugalski način

Piše M.K.

Bakalar je kalorična riba koja obiluje omega – 3 masnim kiselinama, a kaže se da Portugalci imaju 365 različitih recepata za bakalar. Mi smo se odlučili za ovaj Fini recept i nadamo se da će Vam se svidjeti. Dobar tek!

Sastojci:

bakalar, 650 g u filetima

krumpir, 1 kg mladog

poriluk, 2

peršin, 2 žlice sjeckanog

češnjak, 2 režnja

koncentrat rajčice, 2 žlice

bijelo vino, 200 ml suhog

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar (svježe mljeveni)

Upute:

Filete bakalara narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške.

Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke.

U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo koncentrat rajčice i pjenjačom promiješamo.

U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo.

Potom rasporedimo narezane filete bakalara, prelijemo ih polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i koncentrata rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.

Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)