Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:40 pm

JUDO Lara Cvjetko uzela hrvatsko finale!

Piše M.K.

Drugi dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu obilježio je neizvjesnu finalnu borbu između dvostruke svjetske prvakinje Barbare Matić i viceprvakinje Lare Cvjetko. Unatoč tome što su cijele tribine skandirale Barbarino ime, Lara Cvjetko, dvije godine poslije, piše drugačije rezultate finala. U kategoriji do 70kg, Lara je izborila pobjedu nad Matić u sedmoj minuti nakon što su priredile borbu za pamćenje. 

‘Mislim da smo priredile super finale i da je bila stvarno napeta borba s jedne i druge strane. Lara je iskoristila priliku i ja joj na tome čestitam. Sada slijedi pregledavanje snimke borbe kako bi vidjeli koje su bile greške I kako bi idući put bilo bolje’, izjavila je Barbara Matić, dok je Cvjetko potvrdila da je jako sretna i ponosna jer je uspjela osvojiti medalju pred domaćom publikom i pobijediti, sada bivšu, svjetsku prvakinju juda. 

‘Samo sam htjela pokazati bolji judo i bolju borbu. Mislim da sam u tome i uspjela. Velike čestitke Barbari!’, dodala je za kraj 21-godišnja Cvjetko.


foto: Tino Marić (HJS)

U današnjem finalu jubilarnog IJF Grand Prix u kojem su se za zlato borile Barbara Matić i Lara Cvjetko, osvrnuli su se i njihovi treneri.

Dragan Crnov, trener ženskih reprezentacija i ujedno trener sada zlatne medaljašice, Lare Cvjetko, prokomentirao je: ‘Ja sam izuzetno zadovoljan njezinim nastupom od prve do zadnje borbe. Slušala je sve što sam joj govorio i bila je skoncentrirana od samog početka. Ovaj turnir je samo jedan u nizu. Glavni ciljevi su nam bili Masters prije dva tjedna i Europsko prvenstveno koje je početkom studenog. Lara trenira jako, koncentrirana je na judo, to je njezin život.’

Uz Dragana, borbu je prokomentirao i trener Barbare Matić, Vladimir Preradović

‘Cjelokupni nastup Barbare bi ocijenio vrlo dobrim. Neke tehničke greškice su se desile i trebaju se popraviti. Već od ponedjeljka nastavljamo treninge u kampu Zagrebu, a onda nakon par dana kada se slegnu emocije, kreće analiza i priprema borbi. Obje su pokazale odličan judo i mislim da je to fenomenalan korak za hrvatski sport’, dodao je za kraj Preradović.

Matić je u ranijoj fazi natjecanja savladala Ebony Drysdale Daley (JAM), Clemence Eme (FRA) i u polufinalu Anku Pogačnik (SLO). 21-godišnja Cvjetko u jutarnjem djelu natjecanja pobijedila je Lorianu Kuka (KOS), Luanu Carvalho (BRA) i Elizu Wroblewsku (POL).

Uz njih je danas ostvarila plasman i Iva Oberan koja je nastupila u kategoriji -63kg te završila na sedmom mjestu s dvije pobjede i dva poraza. Dominik Družeta upisao je pobjedu i poraz u kategoriji – 81kg, a Anđela Violić je ostala bez pobjede u kategoriji -70kg.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)