Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
2:03 pm

Ivošević: Molimo da se prestane s vandaliziranjem spomenika u političke svrhe

Piše P. I.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je kako je 2014. postavljen spomenik IX. bojnoj HOS-a na temelju prijedloga Udruge dragovoljaca HOS-a SDŽ koji je usvojilo Gradsko vijeće.

‘U prijedlogu koji potpisuje Marko Skejo jasno je vidljiv budući izgled spomenika koji u grbu sadrži isključivo natpis ‘IX BOJNA’. 2015. godine spomenik vandalizira jedna politička opcija radi političke promocije i suprotno odluci Gradskog vijeća mijenja izgled spomenika na što je reagirala PU SD i uklonila nelegalno izmijenjeni dio. Nakon toga u Splitu na vlast dolazi HDZ i četiri godine (2017.-2021.) nikome ne pada napamet izvoditi cirkus oko spomenika’, naveo je Ivošević te dodao kako odlaskom HDZ-a s vlasti u Splitu politički cirkusanti ponovo vandaliziraju spomenik, što je jasan pokazatelj da je čin isključivo politički motiviran.

‘2023. godine Grad Split uklanja nelegalno izmijenjen dio jednako kao što je PU SD to napravila 2015. godine i daje nalog da se spomenik vrati u prvobitno stanje, odnosno da se vrati originalni natpis ‘IX BOJNA’. Molimo da se prestane s vandaliziranjem spomenika u političke svrhe jer je spomenik izrađen na temelju prijedloga Udruge dragovoljaca HOS-a SDŽ i kao takav usvojen od strane Gradskog vijeća i nikakve intervencije na istome nisu dozvoljene’, zaključio je Ivošević.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)