Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
5:15 pm

U 101. GODINI Preminuo poznati arhitekt Josip Uhlik

Piše N.M.

U subotu je u 101. godini života preminuo je poznati hrvatski arhitekt Josip Uhlik, piše Dnevnik.hr.

Preminuo je od posljedica uzrokovanih koronavirusom, a njegov rođak Bruno Uhlik ispričao je kako je poznati arhitekt zadnje dvije godine svoga života proveo u domu za starije osobe u Trnju te zbog koronavirusa i strogih mjera nije viđao obitelj već samo zaposlenice tog doma.

‘Nije mogao vidjeti nikoga, pa ni svog sina, osim navodno dvije sestre koje bi mu donosile hranu u apartman. A onda dobije koronu u tom domu i uz njihove propusnice i cijepljenje i sulude mjere kao u zatvoru’, zaključio je ožalošćeni rođak.

Uhlik je isprva djelovao u Rijeci, zatim u Urbanističkom zavodu grada Zagreba. Projektirao je industrijske objekte, škole, hotele i zgrade u zračnim lukama. Izradio razvojne planove zagrebačkih naselja Zapruđe, Siget i Sopot. Dobitnik je Nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo za 2015. prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)