Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
5:20 pm

FOTOGALERIJA Splićanin se požalio na nered i ilegalan rad na Lovrincu, direktor uzvratio

‘Groblje šporko, neobrezano i neodržavano. Uz to prešutno dopuštaju ilegalan rad, odnosno sređivanje grobova bez obrta ili firmi’, kazao je o Lovrincu Splićanin čiji su podaci poznati redakciji Dalmatinskog portala.

Potaknuli su ga na to prizori koje je danas zatekao na splitskom gradskom groblju. Kako bi ih ilustrirao, ustupio nam je fotografije koje donosimo u priloženoj galeriji. 

Direktor Lovrinca Petar Bilobrk za Dalmatinski portal poručio je, pak, kako su ove oštre prozivke nekorektne. 

‘Nakon svake jake bure ili juga, netko se javi i kaže da groblje nije čisto. Normalno da vjetar štošta raznese te da ne može biti odmah čisto, treba vremena da se sredi’, naveo je. 

Brzo je uzvratio i drugom dijelu optužbe, koji se odnosni na ‘ilegalno’ sređivanje grobova. 

‘Održavao sam sastanke sa svim relevantnim službama – gradom, policijom, redarstvom. Pritom sam upozorio na potencijalne takve aktivnosti. 

Nikome se, međutim, ne može zabraniti da dođe na svoj grob. Trebali bismo legitimirati ljude da bismo znali tko je došao. 

Ne mogu utjecati da nečiju želju da radove obavi u privatnom aranžmanu. Mi smo korektni, cijena je stvarno povoljna, ali ja ne mogu zabraniti da netko radove obavlja u privatnom aranžmanu. 

Ako netko želi raditi bilo što, mora dobiti suglasnost Lovrinca, što plaća simboličnih manje od devet eura, i to da bismo znali tko treba snositi troškove ako se počini određena šteta’, konstatirao je Bilobrk. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)