Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
6:40 pm

PULJAK ODLETIO ZA AUSTRALIJU ‘Poseban naglasak razmjene iskustava bit će stavljen na parking sustave i zbrinjavanje otpada’

Piše M.K.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na službenom je putu u Australiji.

‘Na poziv gradonačelnika grada prijatelja City of Cockburn, gospodina Logana Howletta i dragih članova naše hrvatske iseljeničke zajednice, trenutno s predstavnicima Grada Splita boravim u Australiji. 

Tijekom ovog putovanja, planiramo službeni susret dvaju gradonačelnika, obilazak i radni sastanak u gradskoj upravi Grada Cockburna i susret s hrvatskim konzulom u Perthu, gospodinom Zoranom Šangutom, kao i predstavnicima iseljeničke zajednice, predvođene gospodinom Vjeranom Duplančićem.

Osim toga, imamo priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz Australije i upoznati se s australskim Smart City rješenjima. Poseban naglasak bit će stavljen na područja kao što su parking sustavi i zbrinjavanje otpada. Sudjelovat ćemo i na dobrotvornoj večeri za našu hrvatsku zajednicu u Zapadnoj Australiji, što je izvrsna prilika da se povežemo s našim iseljenicima i podržimo njihove aktivnosti.

Grad Split će snositi troškove puta, dok je smještaj osigurala hrvatska iseljenička zajednica’, napisao je na Facebooku.

Trošak avionske karte je 1800 eura po osobi, a dnevnica je 85$ po danu. Grad je osigurao karte za četiri osobe te dnevnice za sedam dana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)