Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
4:19 pm

DEMOGRAFSKE MJERE Još 16 obitelji potpisalo ugovore u okviru projekta ‘Tu je tvoj dom’

Piše A. A.

16 obitelji iz ruralnih područja Splitsko-dalmatinske županije danas je potpisalo ugovore u okviru projekta ‘Tu je tvoj dom’. Broj potpisanih ugovora ove godine tako se popeo na 36. 

– Iza Nove godine odmah krećemo u novi ciklus. Uistinu je veliko zanimanje mladih ljudi za ovaj program. Kad se ukupno sabere, otkad je krenuo projekt, s današnjim danom potpisano je oko 160 ugovora – izjavio je župan Blaženko Boban

Obitelji Sinjanke Dragane Modrić također su odobrena sredstva iz ovoga projekta. Istaknula je kako su demografske mjere koje provodi Splitsko-dalmatinska županija dobar put ka demografskoj obnovi Dalmatinske zagore. 

– Uz troje djece koja iziskuju puno financijskih sredstava odluka o gradnji kuće je poprilično velik zalogaj. Velik je to zalogaj i za ljude koji rade, a kamoli za one koji su bez posla. Ove demografske mjere uistinu pozdravljam – izjavila je Modrić 

Splitsko-dalmatinska županija prva je županija u Republici Hrvatskoj koja na ovaj način pomaže mladim obiteljima iz ruralnih područja izgraditi vlastiti dom i ostati svoj na svome. Ovo je druga raspodjela po natječaju iz 2021., u vrijednosti od dodatnih 1.520.000,00 kn.  Ukupni iznos drugog javnog natječaja uključuje sredstva u visini od 3.650.000,kn.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)