Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
9:25 pm

POBUNA ZBOG POS-a: Liberali s Ravnih njiva pozivaju na Zbor građana

Piše Ž.Š.Ž.

HSLS-ovci s Ravnih njiva pobunili su se zbog POS-a ondje. 

– Došli smo do informacije i katastarske čestice gdje nova gradska vlast planira graditi zgradu POS-a, i to od 185 stanova (!) na ovom zaokruženom komadićku parcele (vidi sliku):

– praktički na par metara od susjednih zgrada 

– preko zelene površine, uključujući prostor parka za pse i boćalište

– preko jednog od rijetkih parkirališta u ovom dijelu kvarta, a svi mi znamo da se svaki dan igramo lutriju uhvati parking

– da stvar bude još gora, ta planirana zgrada nikakvu garažu u planu! 

…e pa to mogu samo genijalci! I još se ponosno hvale kako je gradska vlast prihvatila njihove prijedloge lokacija, a garant u životu nikad nisu bili u ulici Gradiščanskih Hrvata, pa da vide taj prostor uživo… – poručili su. 

Naveli su kako znaju da generalno nedostaje stanova.

– Nismo protiv same gradnje, ali ideja da se POS stanovi grade u ovom dijelu Splita je nebulozna. Dosta nam je getoizacije i betona – poručuju. 

Predlažu rješenje.

– Split se treba širiti na istok, put Korešnice i Srinjina gdje prostora ima, umjesto da nam dodatno narušavate kvalitetu života u već prenapučenim kvartovima. Splitu fali zelenih površina, vrtića i igrališta, pogotovo novih parking mjesta. I sada nam to planirate uzeti, bez ponuđene alternative? Ne može!

Na idućoj sjednici Gradskog kotara Ravne njive naš vijećnik će zatražiti sazivanje Zbora građana Gradskog na ovu temu. Ako bude trebalo idemo s peticijom, pa i s prosvjedima, ali ovo vam neće proći – poručuju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)