Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
7:16 pm

VIDEO Poginuo šef Wagnera Jevgenij Prigožin

Piše N.M.

U padu aviona u Rusiji poginuo je Jevgenij Prigožin, objavio je BBC. S njim je poginulo još devet osoba, javlja Index.

Onda su vijest prepravili napisavši da su svi putnici na letu poginuli, a da je Prigožin bio na listi putnika. No, vijest o njegovoj smrti još službeno nije potvrđena.

Avion se, kako piše Tass, srušio u regiji Tver. Poginuli su svi koji su bili u njemu. Avion je, piše Tass, letio iz Šeremetjeova u St. Petersburg. U avionu su bila tri pilota i sedam članova posade.

Tass od hitnih službi doznaje da su pronađena tijela četiri osobe. Dodaju i da je avion izgorio na tlu te da je letio manje od pola sata. Savezna agencija za zračni promet pokrenula je istragu o nesreći. Odjel je izvijestio da je Jevgenij Prigožin bio među putnicima u avionu. Naknadno su i oni objavili članak da je bio na listi putnika.

Tko je Prigožin?

Jevgenij Prigožin je osnivač grupe Wagner. Plaćenici iz Wagnera bili su ključni u osvajanju ukrajinskog grada Bahmuta na proljeće. Borbe za Bahmut trajale su preko pola godine. Dok je trajala bitka za Bahmut, Prigožin je iz dana u dan sve više kritizirao rusko vojno vodstvo.

Stvari su kulminirale i 24. lipnja došlo je do otvorene pobune Wagnerovaca. Prigožinovi borci zauzeli su Rostov na Donu te još nekoliko mjesta na jugu zemlje te krenuli prema Moskvi. U popodnevnim satima došlo je do pregovora te je Wagner odustao od ulaska u rusku prijestolnicu. Kako je idućih dana objavljeno, odlučeno je da Wagnerovci, koji ne pristupe ruskoj vojsci, budu amnestirani i prebačeni u Bjelorusiju.

Posljednjih dana govorilo se da je šef Wagnera u Africi.

The Russian Federal Air Transport Agency has announced that an Investigation has been launched to determine the “Cause” of the Aircraft Crash in the Tver Region which Killed all 10 Passengers onboard including Yevgeny Prigozhin. pic.twitter.com/1kguZWO4lr

— OSINTdefender (@sentdefender) August 23, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)