Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:20 pm

RECEPT Ljetni cheesecake s malinama koji se ne peče

Piše N.M.

Hrskavo dno, sočna krema i dašak osvježenja u obliku malina – ovo je najbolja ljetna torta! Kada uz to dodamo da se ne peče, vjerujemo kako odmah idete u nabavku svih potrebnih sastojaka, piše Novi list

Sastojci: 

Za dno: 

200 g keksa od maslaca

100 g maslaca

Za kremu: 

400 g bijele čokolade

160 g kiselog vrhnja

600 g svježeg sira

1 vanilin šećer

60 g šećera u prahu

200 g svježih malina

Priprema: 

Smrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera oko 26 centimetara. 

Na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu, ostavite da se malo ohladi te u nju dodajte kiselo vrhnje. U odvojenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nakon toga sve dodajte u čokoladnu smjesu i dobro pomiješajte. 

Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup te utisnite maline. Tortu ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)