Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:09 am

SVE JE SPREMNO ZA DRUGO IZDANJE: ‘Trčat će i Ecija Ojdanić, a dolazi nam 1200 trkača iz 22 zemlje’

Sve je spremno za drugo izdanje ‘Apfel Arena Makarska Half Maraton’. U subotu u 9 sati kreću dječje utrke, u 11 je utrka na pet kilometara, a u nedjelju u 10 sati starta polumaraton, utrka na 21 kilometar diljem Makarske rivijere. Na utrci će sudjelovati i glumica Ecija Ojdanić, a u petak će u Apfel Areni (20 sati) imati predstavu ‘Vla, Vla, Vlajland’. U nedjelju nakon završetka utrke najavljen je koncert Marka Pecotića

– Hvala gradonačelniku i čestitam mu na danu grada. Lani smo imali 600 natjecatelja, ove godine smo već na 1200 trkača iz 22 zemlje svijeta s četiri kontinenta. Želja nam je da se djeca uključe u sport. Imat ćemo elitne trkače u profesionalnoj utrci. Kreće se iz Makarske prema Splitu, spušta se uz more do Tučepa i Podgore. Nećemo nikad biti najbrža utrka, ali teško nam itko može parirati po prirodnim ljepotama. Najmlađi natjecatelj je rođen u devetom mjesecu 2021., a najstariji je 1936. Utrka se pripremala mjesecima. Zahvala svim volonterima, makarskim policajcima, HGS-u. Imamo Natašu Šustić i Andreja Hladika koji su aktualni prvaci u maratonu. Imamo ogroman odaziv iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Dobro je što će dijete iz svake kuće na Makarskoj rivijeri biti na utrci – rekao je direktor utrke Vik Lalić.  

Matko Pašalić, predsjednik udruge StartAp ima važnu ulogu u organizaciji ovog događaja.

– Zahvala svim sudionicima ovog događaja. Morat ćemo zatvoriti prometnice na nekoliko sati. Veliko hvala svim volonterima, ima ih više od 100. Hvala gospodinu Paunoviću, načelnicima općina. Osobno ću pokušati otrčati utrku na pet kilometara. Pozivam svu djecu i odrasle da se prijave. Do sutra traju prijave za trkače, a volonteri se mogu prijaviti do zadnjeg trenutka.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović istaknuo je važnost ove manifestacije za lokalnu zajednicu.

– Čestitam voditeljima Apfel Arene. U zadnjih godinu je dosta novih sportskih i kulturnih događanja. To je veliko bogatstvo za naš grad. Obitelj Pašalić već duže vremena radi jako puno za grad Makarsku. Želimo se maknuti od masovnog turizma. Prvi maraton istrčao sam 2008., tri dana nakon toga nisam mogao stati na noge. Nakon toga sam trčao Zagrebački polumaraton. Apfel half maraton je izvrsna stvar. Ove godine ne mogu trčati, ali zato će dječju utrku trčati moja djeca. Moja sugestija da ostvarimo suradnju s češkim gradom Olomoucom koji već ima tradiciju polumaratona. Raduje me činjenica da kroz trčanje povezujemo cijelu Makarsku rivijeru. 

Direktorica Apfel Arene Jelena Jerković posebno je vezana uz ovaj događaj. 

– S nestrpljenjem očekujemo drugo izdanje ‘Half maratona’. Za nas on ima duboko značenje. Cilj je promovirati bavljenje sportom za djecu. Dječja utrka nam je od posebne važnosti. Ponosni smo što možemo prezentirati naš grad i našu arenu. Hvala gradu Makarsku na suradnji u raznim projektima. Iznimno mi je drago znati da grad stoji iza nas. Pripreme za drugo izdanje su krenule dan nakon završetka prvog izdanja. Prošli petak smo proslavili prvi rođendan Apfel arene. Uspješno smo ugostili profesionalne sportaše iz raznih sportova. Prošli tjedan smo završili petodnevni ‘Judo kamp’ sa 120 sportaša. U ponedjeljak već kreće ‘Apfel arena Lino kup’ za dječake i djevojčice gdje očekujemo najmanje 300 sudionika. U naš tim uključila se i bivša rukometna reprezentativka Anita Gaće. Pozivam naše sugrađane da dođu uz stazu i daju podršku trkačima. 

Nataša Šustić, aktualna je prvakinja Hrvatske u polumaratonu, maratonu, utrci na 50 kilometara, u cestovnom biciklizmu. Bila je prvakinja Hrvatske u veslanju, u duatlonu, a pobjednica je prvog Apfel arena ‘Makarska half maratona’.

– Čast mi je i zadovoljstvo što mogu biti dio ovog događaja. Prvo izdanje mi je ostalo u dobrom sjećanju, pobijedila sam. Ove godine se nadam da ću veći dio utrke trčati sa sestrom blizankom. Košarka je moj prvi sport, bila sam reprezentativka u mlađim uzrastima. Makarska polumaraton će biti zadnji test uoči Ultra maratona koji me čeka u Indiji za deset dana. 

Tea Vela, direktorica Turističke zajednice općine Podgora smatra da ovaj događaj ima veliku važnost za lokalnu zajednicu.  

– Velika nam je čast biti podrška ovako velikom događaju. Pratimo rad vezan za utrku. To je cjelogodišnji rad, nema dana odmora. Htjela bih čestitati organizatorima na aktiviranju velikog broja djece i Apfel areni na priči koju stvaraju. To je dom sporta. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)