Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
10:58 pm

GRADNJA BUDUĆNOSTI Isprintali temelje i kostur trosobne kuće od tekućeg betona za samo 12 sati

Piše A. A.

Američka projektantska i građevinska tvrtka uspješno je završila gradnju trosobne kuće s dvije spavaonice u Virginiji uz pomoć 3D printanja. U taj su se projekt upustili sa samom vlasnicom tvrtke April Springfield, koja će u njoj živjeti sa svojim 13-godišnjim sinom.

Iako su na samom projektu radili mjesecima, na izgradnju temelja i kostura kuće potrošili su samo dvanaest sati. Direktno na gradilište dovezli su stroj koji je od tekućeg betona isprintao ključne dijelove kuće. U prosjeku bi samo ti radovi trajali oko četiri tjedna, kad bi se ručno sazidavali, piše Jutarnji list

Nakon printanja temelja i zidova na red su došli drugi radovi, uključujući procese nužne za ekološku optimizaciju kuće.

Kuća će poslužiti kao projekt-primjer za izgradnju novih kuća po istom ‘receptu’, a iduća će se graditi u Floridi.

Zahvaljujući betonu, smatraju je izdržljivijom i za potencijalne prirodne nepogode karakteristične za to područje, poput tornada i uragana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)